ponedeljek, 21. november 2011

Sezamova improvizacija dneva

 Najboljši del sezamovih grisinov so tista fina, drobna, slana sezamova semena, ki ostanejo na dnu vrečke... Če vam tekne sezam vsaj pol toliko, kot tekne Brlogarju, boste morda kdaj poskusili tole izvedbo zrezka s sezamom.

Danes je namreč brlogar iz hladilnika vzel dva zrezka iz govejega stegna. Ker zna biti govedina... pač goveja, jo je treba obdelati s kladivom - če govorimo o mesu iz stegna, se razume. Da nebi kdo mlatil kakega rostbifa ali pljučne :)

Da bi brlogar malce popestril monotonost današnjega kosila, je po mesu posul sezamovih semen (neluščenih), preden je zrezek potolkel med dvema plastema folije za živila. Postopek je ponovil tudi na drugi strani.



Sezam se je zaradi mlatenja lepo vtrl v meso. Zrezka je še solil in popral, pomazilil z oljčnim oljem, ter ju spekel v ponvi.


Poskus je uspel... bo za ponovit, definitivno.

Ni komentarjev:

Objavite komentar