Dan po Martinovi soboti smo snedli medaljone taistega bambija, katerega hrbet je se je pred dnevi Brlogarici boljkotne po nesreči otajal, tako, da smo ga bili prisiljeni potopiti v paco.
Dobro natrrt s timijanom, majaronom, poprom, se je 4 dni plemenitil v oljčnem olju skupaj s tremi lovorjevimi listi, skockano čebulo, nekaj potlačenimi stroki česna in štirimi brinovimi jagodami.
Postopek:
Brogal je hrbet ločil na par hrbtnih filejev, par podrebernih ribic in skelet.
Meso je vrnil v marinado...
...iz okostja in zelenjave pa skuhal osnovo, ki jo je kasneje uporabil za zalivanje rižote za prilogo.
Čez kako uro, ko je bila osnova skuhana, je v globoki ponvi popražil čebulo, dodal skodelico in pol riža, ga posteklenil, dodal česen da je zadišalo ter zalil z osnovo. Dodal je še pretlačeno korenje iz juhe in sesekljano meso, ki ga je obral od hrbtenice, solil, popral stresel not še piksno graha.
Medtem, ko se je rižota skuhala, je oba večja hrbtna fileja vzel iz pace, ju osušil v kuhinjski brisači narezal na medaljone, jih solil, popral...
...ter polagal v razgreto ponev, minuto in pol na na vsako stran.
Medaljoni so se topili v ustih :)
Kaj pa se je zgodilo s tistima dvema ribicama?
Potrpežljivo sta čakali na večer :)
Ni komentarjev:
Objavite komentar