Na naše veliko veselje sta se na umetno ribico, ki smo jo vlekli za sabo, ujeli dve palamidi, bližnji sestrični bolj poznanih tune in skuše. Tisti butast galeb, ki je našo vabo prav tako zamenjal za plen, pa se nam ni zdel užiten.
Palamida |
Priprava:
Brlogar je ribi odstranil drobovje in ji odrezal glavo ob škržni reži. POZOR: Pri večjih primerkih plamid je treba biti pazljiv in pri čiščenju temeljito odstraniti temnejše tkivo v notranjosti trebušne votline.
Nato je ribo razrezal na konkretne kotletke...
...ki jih je zgolj posolil in pomariniral v oljčnem olju. Popra žal nismo vzeli na barko.
Potem je nalupil in narezal čebulo in česen
Glavo in rep palamide je vrgel v lonec skupaj z dvema manjšima čebulama, nekaj stroki česna in vejicami peteršilja (kar je bilo pač pri roki) in vse skupaj solil.
Zakuril je oba gorilca na majhnem ladijskem štedilniku. V enem piskru se je kuhala ribja osnova, v drugem pa je rumenela sesekljana čebula.
Ko je bila čebula lepo popražena, ji je dodal paket mešanih morskih sadežev. Ko je izhlapela tekočina, ki so jo izpustili, je dodal riž in sesekljan česen, malo popražil in zalil z dva deci malvazije. Počakal je da je vince povrelo in nato z zajemalko postopoma dodajal ribje osnove. Nekje na polovici kuhanja je dodajal domačo paradižnikovo omako, trikotnik topljenega sira, deci mleka, začinil z svežim sesekljanim peteršiljem, po okusu dosolil ter počasi dušil dokler ni bila konsistenca ravno prava.
Večerjo smo si postregli zunaj na krovu.
Seveda smo pridno skrbeli, da je riba zaplavala trikrat.
Skoda da se okusa ne da ujeti na sliko, ker potem bi bilo pa ze kar malo kicasto! Skratka ... komaj cakam da ponovimo zadevo .. .sploh sedaj ko smo nastudirali kako dejansko loviti ribe ;)
OdgovoriIzbrišiAbsolutno... počas lahko začnemo izbirat barko za majsko regato :)
OdgovoriIzbrišiElan Perfiormance 37 zgleda kr fletna. Al pa Speed Cruiser .. tam do nekih 41 cevljev bomo imeli dosti ;)
OdgovoriIzbriši