torek, 12. junij 2012

Brlogarjeva jajčka

V nedeljo dopoldan jo je fotr mahnil v gmajno... direkt iz Fužin proti bližnjemu hribovju na jugovzhodu Ljubljane. Gobarski izplen ni bil nevem kako velik, a zategadelj vrhunske kvalitete in čisto vreden tistega grintavega prisesanega klopa.

Nekaj fotk s pohoda: Jurček1, Jurček2, Lisičke

Del nabranih goznih sadežev je brlogarica uporabila v krasni variaciji bulgurja z gobami in rostbifom (ki še čaka na objavo), del pa smo uporabili za današnje enostavno hitro pripravljeno kosilo.

Sestavine:
- Dva srednje velika (oba na zgornjih fotkah), čvrsta zdrava jurčka,
- 5 jajc
- 4 rezine pršuta
- 1 večja mlada čebula
- svež timijan
- Oljčno olje
- sol, poper

Priprava:

Mati brlogarica je sesekljala mlado čebulo ter jurčka narezala na debelejše rezine. 

Našnitana jurčka

Čebulo je popražila na oljčnem olju, rezine jurčkov pa malce solila in jih na hitro popekla na žaru.

Praženje čebule

Čebuli je dodala narezan pršut in sesekljan timijan, malce popražila in dodala razžvrkljana jajca ter malo poprala.

Pršut

Jajca je postregla na krožnik, nanje položila popečene jurčkove rezine in priložila rezino domačega polnozrnatega kruha, ki ga je spekel fotr.

mmmmmmmm..... 

Poleg sva imela še paradižnikovo solato z baziliko.


'br tek :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar