petek, 24. junij 2011

Mini mašrumz...

“ Vsaj ena dobra stvar danes, so tele gobe” je vzdihnil odsestrefant, ko je videl lepo zapečene šampinjone s sirom, ki so se grill-ali v pečici. Tole je res en super tapas ko pridejo obiski, ker jeokusno zaprsteobliznit. Recept dopušča domišljiji in zalogam domačega hladilnika prosto pot.

Kar nujno rabimo je pol kilce(odvisno seveda od obiskov, lakote, časa…) šampinjonov, česen in sir. Tudi pri siru lahko improviziramo, super je kakšna gorgonzola, če pa sira ni je odlična tudi kisla smetana. Vidiš dragi bralec, tejle šampinjončki bodo ponucali vse napol odprte mlečne izdelke v hladilniku.

Najprej gobice malo poplaknemo, pa ne preveč, da se ne napijejo vode. Potem jih izdolbemo (porežemo batke) in batke sesekljamo...

Stremo česen (kar po okusu, pri nas z njim ne skoparimo)…

…in razpalimo ponvico z velikodušno žlico olivčka ali masla (jaz pri tem receptu preferiram maslo)

Popečemo batke, solimo, da spustijo vodo in nato dodamo česen. Mmm že dišiiii!

Ko je stvar popečena in ni nikjer več nobene vode vmešamo smetano/gorgonzolo/gavdo/edamec/pršut/poli/vse našteto…..Jaz sem uporabila kislo smetano in nekaj sira

Z maso nadevamo rahlo posoljene šampinjone, po želji posujemo s sirom(in moja želja je to bila :P ) in flik v pečico na 200/20 minut, zadnjih 5 minut pod grill, da dobijo lepo skorijco...

Potem pa v vsakega zobotrebec in na mizo z njimi...

Pa ne čudite se če jih bo naredilo ššššššc in jih ne bo več !

2 komentarja:

  1. Lahko bi vsaj enkrat mesečno mal šporhrat spucala!! to so te fužine c,c,c...

    OdgovoriIzbriši
  2. hahaha to je vse del rokenrola v kuhinji:) Sicer pa, več kot vabljen/a na čiščenje, v kolikor je to preveč moteči element za vašo gnado, da bi še kdaj lahko vrgla oko na najine kuharske mojstrovine :)))

    OdgovoriIzbriši