četrtek, 5. april 2012

Špageti z bučkami, pelati in tunino

Včeraj je bil spet en dan, ko se je mudilo, in je bilo treba na hitro pripraviti nekaj enostavnega.
Testenine so super rešitev v takih primerih.

Priprava:
Fotr je pristavil vodo za špagete, nakockal čebulo in na konkretno debele kolobarje zrezal dve srednjeveliki bučki. Globoko ponev je obrizgal z oljčnim oljem, jo pristavil na ogenj, dodal čebulo, malo solil, malo pražil, potem pa dodal še kolobarje bučk.

Med tem je voda za pašto zavrela, zato jo je malo solil in vanjo stresel dobrih dvajset dek polnozrnatih špaget. V ponev pa je k bučkam dodal nekaj celih češnjevcev, štiri sesekljane stroke česna in malo pomešal.


Ko so se bučke malo omehčale in je kožica na češnjevcih napokala, je dodal konzervo odcejene tunine (na piksni je pisalo, da vsebuje 135g tuninega mesa), premešal, na hitro potenstal in dodal kozarec domače salse iz pelatov z dodatkom čilija. Začinil je z origanom, solil in popral po okusu, pomešal in omako pokuhal še dobro minuto.


Medtem so bili špageti kuhani, zato jih je hitro odcedil, dodal v ponev in vse skupaj temeljito premešal.


Pašta nam je sedla. Zelo :)

Bohpožegnaj do naslednjič;
Vaš fotr Brlogar

Ni komentarjev:

Objavite komentar