Fotr brlogar je v svojem drugem tednu bednebedne bolniške postal dovolj stabilen na tazdravi nogi, da so mu mati zaupali kuhanje današnjega kosila. Namig, ki mu je bil ob tem namenjen, mu je dal vedeti, da sta v hladilniku za porabit dve papriki in da se po ladlcih najde še kaj za popucat.
Da je iz namiga nastalo kosilo, je fotr pobrskal po hladilniku in kuhinjskih predalih in odlagal na pult:
- dve papriki
- tri manjše paradižnike
- eno čebulo
- četrt kile gamberov iz zmrzovalnika
- za pest bulgurja
- pol skodelice prosa
- štiri stroke česna
- poper, sol
- listki sveže bazilike
- listki sveže bazilike
Fotr se je lotil priprave;
Ker je našel bulgurja zgolj za pest, je v drugem loncu skuhal še dobre pol skodelice prosene kaše, ki jo je našel v predalu... Oboje se kuha približno enako časa, cirka 15 minut, s tem, da bulgur zahteva dvokratno, proso pa kar petkratno količino osoljene vode. Proso je po petnajstih minutah stresel v cedilo, bugur pa samo odstavil in pustil do konca scmariti v pokriti posodi.
Improvizirana priprava bulgurja v džezvi pokriti s skledico |
uporabljamo razgradljive vrečke za biološke odpadke... |
Gamberi se skrčijo najmanj za trikrat |
Nato je v ponev stresel proseno kašo in bulgur, dodal nekaj nacufanih lističev sveže bazilike, vse skupaj dobro premešal in ugasnil plin.
fila je pripravljena |
Fotr je s filo dobro nabasal vse štiri polovice, in na vrh položil še čepice iz mocarele. Da so paprike lepše stale v pekaču, jim je pomagal z mini nogicami iz zobotrebcev. Potem je dal pekač v pečico, segreto na dobrih 200 ventilatorskih stopinj za dobrih pet minut.
mocareline čepice |
asistentka in okuševalka |
Po dobrih petih minutah v pečici |
Ni komentarjev:
Objavite komentar