petek, 23. december 2011

CHILLI CON SRNA

Pred koncem lovske sezone je ata Brlogar posrbel, da so zamrzovalne skrinje polne, tako, da se bo do naslednjega maja dalo prežvečiti ob pošteni divjačinski košti... 
Ta teden sva z brlogarico namenila pokončati enoletno srnje stegno in danes je bil dan za akcijo. Zjutraj ga je Brlogal izkostil in vmariniral v olivno olje, narezano čebulo in korenje ter začimbno četico, katero so sestavljali  poper (cel, grobo strt v možnarju), majaron, timijan, strt koriander, brinove jagode, šetraj, ingver... morda še kaj. 

Konkreten kos mesa se je v hladilniku pacal le do kosila, ko ga je brlogar narezal na zrezke, jih solil in opekel na olivcu.Ostalo meso je počivalo v marinadi do večerne runde.


Takrat je brlogal sesekljal čebulo in pol, ter jo dal pražit na olivca z dodatkom olja iz marinade. Malce je solil, dodal korenje iz marinade ter še en majhen korenček, ki ga je nahitro ostrgal in nakolobaril.


Med tem, ko se je čebula pražila do zlatorumenosti, je nakockal stegno na majhne koščke.


Meso je postopoma dodal v lonec k praženi čebuli in korenju, premešal, pokrito tenstal kakih deset - petnajst minut,solil, nato pa med mešanjem pritresel žlico mlete sladke rdeče paprike.


V lonec je stisnil še pet manjših strokov česna...... dodal piksno pelatov...


in en zdrobljen suh feferonček (čili). Vseskupaj je zopet dobro premešal, pokril in pustil brbotati dokler se ni meso zmehčalo.


Nato je dodal še na kocke zrezano svežo zeleno papriko ter konzervo fižola, katerega je predhodno dobro spral na cedilu pod tekočo vodo. Improviziran divjačinski čili je brbotal še kakih petnajst minut, Brlogar pa je med kuho tako pridno okušal in brundajoče odobraval, da je bilo končne jedi za skoraj pol piskra manj.


Izpadlo je sila okusno in se bo definitivno ponovilo.Ni komentarjev:

Objavite komentar