V nedeljo dopoldan jo je fotr mahnil v gmajno... direkt iz Fužin proti bližnjemu hribovju na jugovzhodu Ljubljane. Gobarski izplen ni bil nevem kako velik, a zategadelj vrhunske kvalitete in čisto vreden tistega grintavega prisesanega klopa.
Del nabranih goznih sadežev je brlogarica uporabila v krasni variaciji bulgurja z gobami in rostbifom (ki še čaka na objavo), del pa smo uporabili za današnje enostavno hitro pripravljeno kosilo.
- Dva srednje velika (oba na zgornjih fotkah), čvrsta zdrava jurčka,
- 5 jajc
- 4 rezine pršuta
- 1 večja mlada čebula
- svež timijan
- Oljčno olje
- sol, poper
Priprava:
Mati brlogarica je sesekljala mlado čebulo ter jurčka narezala na debelejše rezine.
Našnitana jurčka |
Čebulo je popražila na oljčnem olju, rezine jurčkov pa malce solila in jih na hitro popekla na žaru.
Praženje čebule |
Čebuli je dodala narezan pršut in sesekljan timijan, malce popražila in dodala razžvrkljana jajca ter malo poprala.
Pršut |
Jajca je postregla na krožnik, nanje položila popečene jurčkove rezine in priložila rezino domačega polnozrnatega kruha, ki ga je spekel fotr.
mmmmmmmm..... |
Poleg sva imela še paradižnikovo solato z baziliko.
'br tek :)
Ni komentarjev:
Objavite komentar