Ob prihodu domov so vitezi še vedno živahno pozirali.
Brlogarica je ribjo kolegico natrla z grobo soljo, in jo v družbi nekaj strokov česna, oljlčnega olja in malvazije, dala v pečico za eno uro.
Fotr je med tem škampe obrizgal z olivcem, limoninim sokom, posul s sesekljanim česnom in peteršiljem, malo solil, ter pustil, da se marinirajo pol ure.
Med tem je brlogarica skuhala polento, jo razstrla v pekaču, posula z parmezanom in dodala v pečico, ko je bila riba že na tričetrt poti.
Brlogar pa je v veliki ponvi segrel olje in nanj polagal marinirane škampe. Pekel jih je po minuto, dve na vsaki strani, nato pa ponev pokril še za deset minut.
Mati je v drugi ponvi na hitro popražila še drugi del priloge, narezinjeno čebulo, papriko in bučko.
Škampe, orado in zelenjavo na pečeni polenti je servirala na krožnike.
Ob sladkanju smo se svežili z lepo ohlajeno malvazijo.
Bomba.
Ni komentarjev:
Objavite komentar